Hämeen keskiaikamarkkinat vievät historiaan

  • tehnyt
Hämeen keskiaikamarkkinat

Hämeen keskiaikamarkkinat tuovat historian omaan aikaamme. Haluatko tavata urheat ritarit miekkoineen ja kauniit kalpeat linnanneidot? Historialliset keskiaikamarkkinat ovat siinä tapauksessa juuri sinua varten. Hämeessä järjestettävät markkinat ovat Suomen toiseksi suurin keskiaikatapahtuma. Markkinatorin aluetta ovat Vanajaveden rannalla sijaitsevan Hämeenlinnan linnanpuiston eteläpuolella sijaitseva alue sekä linnan pohjoispuolella oleva museo Militarian alue. Linna ympäristöineen luo mahtavat puitteet tapahtumalle.

Hämeen keskiaikamarkkinat kuvaavat elämänmenoa entisaikaan

Hämeen keskiaikamarkkinoilla voi seurata monenlaisia jännittäviä taistelunäytöksiä. Keskiaikaiseen tunnelmaan virittäydytään muun muassa vanhan musiikin esityksiä kuuntelemalla. Perheen pienimmille on järjestetty omat teemaan kuuluvat erityisohjelmat ja työpajat. Kaikille hevosten ystäville on markkinoilla mukavaa ohjelmaa. Siellä voi nähdä hevosturnajaiset, joista jo lapsena kuuli kerrottavan tarinoita. Taitavat ritarit ratsuineen johdattavat katsojansa historiallisiin tapahtumiin.

Vauhdikkaat keskiaikamarkkinat ovat täynnä ruoantuoksua ja käsityöläisten taitavia taidonnäytteitä. Aikanaan ne antoivat kansalle aihetta juhlaan arkisen työn ja aherruksen keskellä. Keskiaikamarkkinoiden tunnelma on kuin käynti hilpeässä historiallisessa tapahtumassa, jossa saa itse olla mukana todistamassa tapahtumia. Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista kruunulinnoista. Sen historia yltää 1300-luvun alkupuolelle, joten sen ympäristössä on luultavasti ollut markkinoita jo kauan ennen meidän aikaamme.

Iloinen tapahtuma keskiajalta

Markkinoiden aikaan linnan muureilla kaikuu iloinen soitto ja laulu. Hämeenlinnassa järjestettävä tapahtuma on ollut perinne jo vuodesta 1997. Uskolliset markkinoilla kävijät saapuvat tapahtumaan vuosi toisensa jälkeen. Keskeisenä teemana on elämänmeno entisaikaan. Keskiajan tunnelmasta pitää huolen niin hevosten kavioiden kopina kuin miekkojen ja haarniskojen kalskekin. Siellä, jos jossain, kuulee historian lehtien havinaa.