Siirry suoraan sisältöön

Keskiajan aseet meillä ja maailmalla

  • tehnyt
Keskiajan aseet ovat mielenkiintoisia.

Keskiajalla meno oli välillä jokseenkin veristä ja sotaisaa. Maantierosvoja sai pelätä jokaisella matkalla, oli erilaisia sotia ja jopa kotiaan joutui puolustamaan hyökkääjiltä. Niinpä myös erilaisia aseita oli paljon, aina erilaisista veitsistä ja nuijista suuriin miekkoihin. Naiset usein piilottivat jonkun pienen tikarin tai veitsen vaatteisiinsa, jolla sitten puolustaa itseään tarpeen tullen. Keskiajan aseet olivat usein suuria ja näyttäviä. Varsinkin ritareilla oli isoja hienoja miekkoja, joista aseenkantajat pitivät yleensä huolta.

Keskiajan aseet videopeleissä

Keskiajan tunnelmaan pääsee erityisen helposti erilaisilla videopeleillä. Pelaat sitten konsolilla tai tietokoneella, valikoimaa kyllä löytyy. Muutamia hyviä esimerkkejä ovat ainakin Assassins Creed pelit. Näissä peleissä pelaat salamurhaajana eri ajoissa ja paikoissa. Seikkailemaan pääset esimerkiksi Viiltäjä Jackin aikaiseen Lontooseen, 1700-luvun Karibianmerelle merirosvokapteeniksi, Pariisiin ja suuren vallankumouksen aikaan tai vaikkapa viikinkien matkaan. Asemekaniikka näissä peleissä on hieno ja pääsee tutustumaan myös keskiaikaisiin aseisiin.

Seppä on usein myös oleellinen ja tärkeä osa peleissä. Häneltä ostetaan uusia aseita ja korjataan tai päivitetään vanhoja. Oikeassa elämässähän sepät olivat myös erittäin tärkeitä. Usein sepän työ periytyi isältä pojalle ja poika alkoikin opetella jo varhain tätä tärkeää työtä, jolloin varmistettiin, että työn jälki säilyi laadukkaana. Jos poikaa ei ollut, etsittiin vaikkapa joku nuori orpo apuriksi ja näin saatiin sepän työn jatkuvuus taattua.

Keskiajan tunnelmaa

Jos siis haluaa päästä keskiaikaiseen tunnelmaan helposti, on siihen olemassa pilvin pimein erilaisia tapoja. Löytyy sekä lautapelejä että myös videopelejä. Toki myös erilaiset roolipelit ovat nykyäänkin ainakin harrastajien kovassa suosiossa. Ja järjestetäänpä Suomessa myös oikeita turnajaisia. Niitä pääsee katsomaan ainakin keskiaikamarkkinoilla.

Avainsanat: